Water warmtepomp

Op zoek naar een duurzame en tegelijk milieuvriendelijke manier om uw woning te voorzien van warmte? Mogelijk is het aanschaffen van een warmtepomp op water dan iets voor u. De water warmtepomp werkt, in tegenstelling tot een lucht of hybride warmtepomp, met de warmte afkomstig uit het grondwater. Deze warmte wordt door middel van de speciale pomp omhoog gepompt en toegepast voor het verwarmen van de woning. De water warmtepomp heeft een vrij hoog rendement. Hieronder leest u meer over de voor- en nadelen van de water warmtepomp en de mogelijkheden om deze warmtebron te laten installeren.

De specialist in warmtepompen

Hoe werkt de water warmtepomp?

Om een water warmtepomp te installeren moeten er bij uw huis twee putten worden gedolven of geboord. Deze putten kunnen een diepte van wel 25 tot 150 meter bereiken afhankelijk van de terreinsoort en samenstelling van de bodem. Uit de put pompt de water warmtepomp omhoog. Het water, dat via transport in buizen naar boven komt, verwarmt het leidingsysteem. Verwarming gebeurt door middel van een klein beetje elektriciteit, waarmee de warmte wordt onttrokken aan het grondwater. Hiermee kan vervolgens nog meer warmte geproduceerd worden. Door middel van de andere put (ook wel retourput genoemd) voert het afgekoelde water weer terug naar de bodem. De putten zijn afgesloten zodat oxidatie of kalkvorming geen invloed hebben op het water en leidingen.

Voordelen water warmtepomp

Het water warmtepompsysteem heeft een aantal voordelen ten opzichte van een ander type warmte pompsysteem. Zo is een warmtepomp of water een vrij kleine ingreep. Er is weinig grondoppervlakte nodig om het systeem aan te leggen, hierdoor bespaart u ruimte. Verder kan het opgepompte water ook voor andere doeleinden in huis worden gebruikt, bijvoorbeeld als toiletwater of sproeiwater voor de tuin. Het systeem kan tot slot de woning juist helpen afkoelen. Aangezien de temperatuur van het grondwater dan vele malen lager is dan de binnentemperatuur.

Water warmtepomp aanleggen?
Let hier op

De boringen naar het grondwater voor een water warmtepomp mogen alleen gebeuren wanneer u hier toestemming en een bijbehorende vergunning voor heeft gekregen. Bovendien is het boren van een de leidingen een vrij kostbare aangelegenheid. Laat dit dus ook zeker meespelen in uw overweging om uw water warmtepomp aan te leggen.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Meer informatie? Neem contact op!

Bent u van plan om op korte termijn over te stappen naar een duurzame en milieuvriendelijkere manier om uw woning te verwarmen? Dan is de water warmtepomp ongetwijfeld een overweging. Hoewel het een fikse investering is, is dit een vorm van warmtepompen met een hoog rendement. Dit betaalt zich op de langere termijn terug. Bovendien kan het zijn dat de overheid subsidies verstrekt. Meer informatie? Neem dan gerust contact op met Van Dal Installaties. Wij zijn een ervaren installateur en servicepunt op het gebied van warmtepompen en helpen u graag bij uw keuze. Contact opnemen kan via ons online contactformulier of door te bellen naar: 013 504 15 58  

Van Dal Installaties levert maatwerk

Bent u van plan om een nieuwe installatie aan te schaffen of heeft u onze hulp of advies nodig voor problemen met of vragen over uw bestaande installatie? De specialisten van Van Dal Installaties staan voor u klaar. Wij zijn actief in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. U bent bij ons verzekerd van hoge kwaliteit maatwerk en een persoonlijke benadering. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en service.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland