Cv-ketels

De centrale verwarming is, met name tijdens de wintermaanden, een van de belangrijkere onderdelen van een comfortabele en behaaglijke woning. Bij Van Dal Installaties is er dankzij de jarenlange ervaring veel kennis in huis over de aanschaf en reparatie van een ketel.


De specialist in warmtepompen

Cv-ketel: hoe zat het ook alweer?

Ondanks de opmars van allerlei vernieuwende en moderne verwarmingsinitiatieven, worden de meeste huizen in Nederland nog verwarmd door de gangbare cv-ketel op aardgas of, in zeldzame gevallen, stookolie. Het gas verwarmt water waarmee de radiators in huis worden verwarmd. Ook bij het gebruik van warm water om te wassen of te koken wordt nog altijd gebruik gemaakt van de cv-ketel. Cv-ketels zijn weer onderverdeeld in verschillende soorten en maten, gebaseerd op het rendement dat de ketel moet leveren.

Verschillende soorten en maten

De cv-ketel is er in verschillende soorten en maten met de keuze uit verschillende soorten rendement bijvoorbeeld een VR-ketel die verbeterd rendement levert, bij deze variant gaat er echter al gauw tien procent van de warmte verloren. Een verbeterde versie is er de HR-ketel of ‘hoog rendement’-ketel die meer dan honderd procent van de energie omzet in warmte. Tot slot is er de HR-e ketel. Deze ketel produceert naast warmte ook elektriciteit door een ingebouwde aardgasmotor die een generator aandrijft.

Moderne ontwikkelingen en de cv-ketel

Door de moderne ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing, staat ook het voortbestaan van de traditionele cv-ketel op het spel. Momenteel zijn er plannen om vanaf 2021 geen nieuwe, op gasgestookte, ketels meer in woningen te plaatsen. Bewoners moeten dan kiezen uit een hybride systeem, warmtepomp of een andere duurzame vorm. Voor woningeigenaren die nog een oudere variant hebben, zijn deze alternatieven niet altijd geschikt. Het is daarom belangrijk om advies te vragen wanneer u een ketel gaat vervangen. In oudere huizen is het plaatsen van moderne variant namelijk niet altijd mogelijk.

Meer informatie over uw cv-ketel

Bij Van Dal Installaties kunnen we u helpen bij het uitkiezen, vervangen of repareren van een nieuwe of verouderde ketel. Ons bedrijf heeft de kennis en kunde in huis over diverse topmerken zoals Nefit, ATAG, Viessmann, AWB en Daalderop. Onze medewerkers hebben dan ook de juiste kennis en materiaal ter beschikking om uw installatie zo optimaal en comfortabel mogelijk te gebruiken.

Van Dal Installaties levert maatwerk

Bent u van plan om een nieuwe installatie aan te schaffen of heeft u onze hulp of advies nodig voor problemen met of vragen over uw bestaande installatie? De specialisten van Van Dal Installaties staan voor u klaar. Wij zijn actief in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. U bent bij ons verzekerd van hoge kwaliteit maatwerk en een persoonlijke benadering. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en service.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland