Vloerverwarming

Het verwarmen van de vloer door middel van gloeiende buizen of open vuur onder tegels is al duizenden jaren oud. Inmiddels is vloerverwarming bezig aan een comeback in de moderne woning. Van Dal Installaties heeft dan ook de nodige ervaring op het gebied van de aanleg en installatie van vloerverwarming.

De specialist in warmtepompen

Vloerverwarming: onzichtbaar en praktisch

Kouden voeten zijn al snel verleden tijd met vloerverwarming. Maar naast een aangename bron van verwarming is vloerverwarming een praktische en tegelijk onzichtbare toepassing. Zo is er sprake van weinig luchtcirculatie en worden ruimtes in uw woning gelijkmatig verwarmd. Dit draagt bij aan de totale energiezuinige verwarming van de verschillende ruimtes. De warmte komt in dit geval namelijk vanaf de grond en niet vanaf boven, hierdoor kan de thermostaat al snel een aantal graden lager gezet worden maar blijft het behaaglijke warmtegevoel. Het energieverbruik van vloerverwarming ligt echter wel hoger dan bij traditionele verwarming, maar door zelf energie op te wekken kunt u de kosten naar beneden brengen. Daarin staan wij u graag bij met kundig advies op maat.

Soorten vloerverwarming

Om de vloer te verwarmen is er sprake van twee verschillende energiebronnen: vloerverwarming op basis van warm water en op basis van elektriciteit en infrarood. In het geval van warm water wordt de verwarming gewoon op de cv-installatie aangesloten. Hierbij moet wel een verdeler worden aangesloten, zodat de temperatuur niet verder stijgt dan 45 graden Celsius. Elektrische vloerverwarming kan worden aangelegd in de vorm van matten, kabels of geleidende folie. Net als bij water bestaat er de mogelijkheid om de elektrische variant aan te sluiten op de radiatoren. Ook kunt u ervoor kiezen om vloerverwarming als hoofdverwarming aan te leggen.

De aanleg

De aanleg van vloerverwarming gebeurt tegenwoordig snel en gemakkelijk op basis van maatwerk. Uiteraard moet de vloer wel opengebroken worden. Hoe lang de aanleg duurt verschilt of het om oud- of nieuwbouw gaat. Gelukkig worden onze medewerkers constant op de hoogte gehouden omtrent de laatste ontwikkelingen op het gebied van vloerverwarming, het ontwerpen en de installatie ervan. Hierdoor worden de meeste ongemakken snel en praktisch verholpen.Nooit meer koude voeten?

Van Dal Installaties is gewend om een einde te maken aan kou binnenshuis. Ook op het gebied van vloerverwarming zijn er veel mogelijkheden en volgen wij alle ontwikkelingen op de voet. Interesse? Neem dan gerust contact met ons op.

Van Dal Installaties levert maatwerk

Bent u van plan om een nieuwe installatie aan te schaffen of heeft u onze hulp of advies nodig voor problemen met of vragen over uw bestaande installatie? De specialisten van Van Dal Installaties staan voor u klaar. Wij zijn actief in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. U bent bij ons verzekerd van hoge kwaliteit maatwerk en een persoonlijke benadering. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en service.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland