Duurzame Energie

In de meeste woningen in Nederland maken nog gebruik van fossiele brandstoffen zoals aardgas of olie. Dit gebruik verandert echter en een overstap naar duurzame energie wordt steeds vaker gemaakt. Inmiddels begrijpen we met z’n allen steeds beter dat de gebruikelijke brandstoffen niet oneindig zijn. We zoeken steeds vaker naar alternatieven. Bij Van Dal Installaties hoeft u niet langer te zoeken. Wij zijn bekend met het installeren van energiezuinige en duurzame bronnen voor elektriciteit of verwarming. Lees hier meer over de voordelen van duurzame energie en hoe u dit het best kan toepassen in uw eigen woning.

Soorten duurzame energie

Oplossingen om het gebruik van fossiele brandstoffen tegen te gaan en over te stappen op duurzame energie zijn dus in opmars. Maar wat voor soorten duurzame energie zijn er eigenlijk? Misschien denkt u bij duurzame energie meteen aan een windmolen of zonnepanelen, maar er zijn vandaag de dag nog veel meer manieren om deze vorm van energie op te wekken. Heeft u bijvoorbeeld al eens gehoord van een warmtepomp of een Warmte Terug Win-unit (WTW-unit). Een warmtepomp werkt in feite hetzelfde als de koeler van een koelkast, maar dan omgekeerd en pompt door de aarde verwarmd water op. Dit kunt u gebruiken om te wassen en te douchen. Met een WTW-unit wordt de warmte die bij afvoerwater- en lucht vrijkomt hergebruikt.
Duurzame energie voor uw woning

Duurzame energie toepassen in huis

Maar hoe past u deze moderne, duurzame energiebronnen in uw huis? Een tip: begin er in ieder geval niet zelf aan en laat het installeren aan een professional over. Laat u daarin adviseren bij de aankoop van de door u gewenste energiebron. Afhankelijk van uw woonsituatie en het type huis zijn er dus meerdere mogelijkheden. Op dit moment is het gebruik van biomassa als duurzame energiebron het meest populair in Nederland, maar naar verwachting zullen ook zonne-energie of windenergie populair worden. Ook het gebruik van warmtepompen vindt de laatste paar jaar steeds vaker een weg naar de moderne en milieubewuste woning.

Duurzame energiebron? Neem contact op met de professional

Heeft u de knoop doorgehakt en kiest u voor duurzame energie, maar bent u nog op zoek naar een professioneel installatiebedrijf? Neem dan direct contact op met Van Dal Installaties. Ons bedrijf in de regio van Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek heeft zich in de afgelopen jaren toegelegd op het installeren en verduurzamen van een woning. Wij begrijpen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet en vragen heeft over welke duurzame energiebron nu geschikt is voor uw woning. Ook als u twijfelt of duurzame energie toegepast kan worden kunt u ons altijd raadplegen voor advies. Zo is uw huis binnen de kortste keren klaar om de toekomst met een schone en minimale ecologische voetafdruk tegemoet te treden.
Woning duurzame energie
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland