Cv-installatie

Een centrale verwarmingsketel of cv-ketel verwarmt de gehele woning en speelt een belangrijke rol in huis. Een cv-ketel gaat zo’n twaalf of vijftien jaar mee en is dan aan vervanging toe, maar hoe werkt een cv-installatie en wat komt er allemaal bij kijken? Van Dal Installaties helpt u graag op weg en praat u bij over de laatste trends rondom cv-installaties. Lees er hieronder meer over en laat u informeren. Want het installeren van een cv-ketel is een belangrijke klus waar u zeker niet te laat aan moet beginnen.

Wat komt er kijken bij een cv-installatie?

Als u van plan bent om uw cv-ketel te vervangen, is het verstandig om dit niet zelf te doen. Betrek daarom altijd professionals bij uw cv-installatie. Maar wanneer weet u of uw cv-ketel aan vervanging toe is? Zoals gezegd gaat de gemiddelde cv-ketel tot maximaal vijftien jaar mee. Daarna zal het rendement van de ketel aanzienlijk verminderen wat leidt tot een hoger energiegebruik, maar verminderde warmte. Op dat moment moet u denken aan een nieuwe cv-installatie. Want als u de ketel toch laat hangen kan dit tot lekkages leiden en het vrijkomen van koolmonoxide in uw woning. Twijfelt u of uw ketel zijn einde nadert? Dan is het verstandig om een professional in te schakelen. Uiteraard kunt u altijd het kaartje aan de cv-ketel checken. Hier noteert de monteur de laatste controles en de staat van uw ketel.

Cv-installatie: wat zijn de mogelijkheden?

Tegenwoordig kunt u kiezen voor verschillende soorten cv-ketels bij een de installatie van een nieuwe cv. Populair is de zogenoemde combiketel. Dit is een cv-ketel en boiler in één. Dit bespaart ruimte en geld, omdat zo het warm water en de verwarming uit een centraal punt komen. Tevens zijn er moderne duurzame oplossingen waarmee u een hoog rendement krijgt uit uw cv-installatie (de hoogrendementsketel), maar ook een bijdrage levert aan een schoner milieu. Een hr-ketel wordt net als een cv-ketel op gas gestookt, maar verbruikt minder. Ook een tip: ga altijd na of het nog rendabel is om een cv-ketel aan te schaffen. Het kan natuurlijk zijn dat uw gemeente van plan is om in die vijftien jaar over te stappen op andere duurzame energiebronnen en de gaskraan voor uw wijk dicht te draaien. Laat u dus goed informeren voor u begint aan uw cv-installatie.

Cv-installatie door een professional

De keuze voor een nieuwe cv-installatie is er in ieder geval niet zomaar een. Wacht er dan ook niet mee totdat het te laat is en informeer al op tijd naar de verschillende mogelijkheden. Want een winter zonder goed functionerende verwarming, dat wil toch niemand? Denk daarom aan Van Dal Installaties bij uw nieuwe cv-installatie. Dankzij onze expertise kunnen wij u niet alleen helpen met de installatie maar ook met advies op het gebied van duurzaamheid en een milieuvriendelijke toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden en kosten voor uw cv-installatie.

Van Dal Installaties levert maatwerk

Bent u van plan om een nieuwe installatie aan te schaffen of heeft u onze hulp of advies nodig voor problemen met of vragen over uw bestaande installatie? De specialisten van Van Dal Installaties staan voor u klaar. Wij zijn actief in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. U bent bij ons verzekerd van hoge kwaliteit maatwerk en een persoonlijke benadering. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en service.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland