Warmtepompboiler

Het aanleggen van een energiezuinige en duurzame waterpomp als vervanging van uw cv-ketel vraagt de nodige aandacht. Bent u er bijvoorbeeld ook op bedacht dat mogelijk de boiler aangepast moet worden bij een warmtepomp? In onderstaand artikel leest u meer over het installeren van de warmtepompboiler om tapwater met een warmtepomp te verwarmen. Ook kunt u bij Van Dal Installaties terecht voor aanvullend advies en de installatie van duurzame alternatieven voor uw centrale verwarming en energieverbruik in huis.


De specialist in warmtepompen

Wat komt er kijken bij de warmtepompboiler?

Doorgaans is alleen een warmtepomp niet voldoende om ook het tapwater in uw woning te verwarmen. Een warmtepomp dient namelijk doorgaans als vervanging van de centrale verwarming. Wilt u toch warm water uit de kraan dat duurzaam opgewekt is? Dan kunt u overwegen om de warmtepomp te voorzien van een boiler. Warmtepompboilers hebben een beter rendement dan elektrische of hr-ketels. Wel is het belangrijk dat ze aangesloten kunnen worden op een lucht of luchtwater-warmtepomp. Controleer daarbij altijd of uw elektriciteitsnet deze aanpassing wel aankan of dat het elektriciteitsnet mogelijk uitgebreid of ‘verzwaard’ moet worden en of u een gemeentelijke vergunning nodig heeft.

Warmtepomp voor warmtepompboiler

Zoals hierboven benoemd is het belangrijk dat er een warmtepomp aangesloten wordt op de warmtepompboiler die werkt op (grond)water of op lucht. Beide varianten werken in de kern hetzelfde: door middel van aangestuurde omgevingslucht of warmte wordt een verwarmingselement opgewarmd dat een vloeistof rondpompt. Dit straalt warmte af die gebruikt kan worden om de cv-ketel of in dit geval de warmtepompboiler op te warmen. De warmtepompen worden buiten geplaatst. De warmtepomp op lucht ziet eruit als een soort airconditioning die aan de buitenzijde van het huis bevestigd wordt.

Goedkoper en zuiniger

Waterpompboilers zijn een goedkope en relatief energiezuinige manier om uw tapwater te verwarmen. Duurzaam wonen en leven maakt de laatste jaren een grote ontwikkeling door en wordt steeds vaker toegepast. Zo worden in 2021 in Nederland geen woningen meer gebouwd met een cv-ketel die op gas werkt en wordt uiteindelijk gestreefd naar zoveel mogelijk ‘gasloze’ woningen. Het gevolg hiervan is dat ook de alternatieven die nu al voorhanden zijn, goedkoper gaan worden.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Installatie en advies

Van Dal Installaties staat graag voor u klaar als u van plan bent om een warmtepompboiler aan te schaffen of te installeren. Niet alleen kunt u met een gerust hart de installatie aan ons overlaten, wij adviseren u ook graag bij uw aankoop. Op die manier weet u zeker dat deze duurzame stap de juiste is. Ook als u verder nog vragen heeft, kunt u altijd via het contactformulier op onze website bij ons terecht.

Advies op maat

Iedere situatie is anders, dat begrijpen we bij Van Dal Installaties maar al te goed. Daarom komen onze specialisten graag bij u langs om de situatie ter plaatse te analyseren. We denken met u mee over een passende oplossing voor uw woning of bedrijfspand. Voor advies op maat kunt u altijd bij ons terecht. Van Dal is lokaal actief in de regio Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. We horen graag van u!
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland