Warmtepomp zwembad

Warmtepompen worden toegepast als vervanging van de centrale verwarming (of cv). Maar wist u ook dat een warmtepomp ingezet kan worden om een zwembad te verwarmen. Niet langer hoeft er gas of andere fossiele brandstof gebruikt worden om het zwemwater op te warmen. Een warmtepomp bij het zwembad is een moderne manier van energie opwekken. Benieuwd of deze moderne vorm iets voor uw zwembad is? U leest het hier. Van Dal Installaties is een ervaren montagebedrijf op het gebied van de nieuwste milieuvriendelijke energiebronnen. Ook voor een warmtepomp om het zwembadwater op te warmen bent u bij ons aan het juiste adres.

De specialist in warmtepompen

Hoe werkt een warmtepomp voor het zwembad?

Een warmtepomp voor het zwembad is niets meer dan een uitvergrote warmtepomp die ook wordt gebruikt om de woning te verwarmen. Deze pompen worden ook gebruikt om cv-ketels mee op te warmen. Uiteraard is er voor het opwarmen van een grote hoeveelheid zwembadwater ook een speciale warmtepomp voor een zwembad nodig die deze capaciteit aankan. Dit kan door middel van een warmtepomp of een lucht/water warmtepomp. Die laatste warmtepomp is het meest geschikt om het zwembadwater op te warmen. De werking van een warmtepomp is eigenlijk vrij eenvoudig. En valt te vergelijken met de werking van een koelkast, maar dan omgekeerd. Door een ventilator wordt buitenlucht opgezogen en het water, dat wordt rondgepompt, opgewarmd.

Warmte in het zwembad behouden zonder warmtepomp

Een tip die wij u mee kunnen geven: om nog meer te besparen op het energiegebruik is het verstandig om het zwembad na een dag zwemmen (en wanneer het zwembad is opgewarmd door de warmtepomp) af te dekken. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Het afdekken is belangrijk voor zowel uw zwembad als warmtepomp, aangezien er geen hitte verloren gaat. Wanneer u het zwembad weer gebruikt hoeft de warmtepomp minder hard te werken.

Het zwembad op een constante temperatuur

Een groot voordeel van de warmtepomp voor een zwembad is dat hij, dankzij de circulaire werking, het zwembadwater op een constante temperatuur houdt. En dat is natuurlijk erg prettig als u optimaal wilt kunnen genieten van uw zwembad. Een warmtepomp voor het zwembad verbruikt de meeste energie bij het opwarmen van het zwemwater. Voor het behouden van de constante temperatuur verbruikt de warmtepomp minder energie. Het opwarmen van het zwembadwater door een warmtepomp gebeurt het vaakst in de lente of herfst. Wanneer u een buitenzwembad heeft, hoeft deze in de zomer nauwelijks verwarmd te worden.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Schakel een specialist in!

Het aanleggen en installeren van een warmtepomp voor aan het zwembad is een klus die u beter door een professional kunt laten uitvoeren. Immers is het nog altijd een vrij technische klus om een warmtepomp aan uw zwembad te installeren. Gelukkig bent u dan bij Van Dal Installaties aan het juiste adres. Met onze ruime ervaring op het gebied van duurzame en energieneutrale verwarmingstechnieken hebben wij uw zwembad in mum van tijd voorzien van een warmtepomp. U hoeft niet lang te wachten en kunt al snel na de installatie onbezorgd een duik nemen. Interesse om een warmtepomp voor uw zwembad aan te laten leggen? Neem dan contact op met ons bedrijf via het contactformulier op de website.

Van Dal Installaties levert maatwerk

Bent u van plan om een nieuwe installatie aan te schaffen of heeft u onze hulp of advies nodig voor problemen met of vragen over uw bestaande installatie? De specialisten van Van Dal Installaties staan voor u klaar. Wij zijn actief in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. U bent bij ons verzekerd van hoge kwaliteit maatwerk en een persoonlijke benadering. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en service.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland