Warmtepomp cv

Steeds meer huizen in Nederland gaan van het gas af of maken al gebruik van een duurzamere en milieuvriendelijkere manier om de woning te verwarmen. De warmtepomp als vervanging van de cv is een alternatief. Vanaf 2021 mogen gasgestookte cv-ketels namelijk niet meer in nieuwe huizen worden geplaatst. Dat betekent dat op zoek moet worden gegaan naar alternatieven. Inmiddels zijn er al een paar goede vervangers van de gasgestookte cv. Een van die manieren om de woning te verwarmen en tegelijk te verduurzamen is de installatie van een warmtepomp die de rol van cv of centrale verwarming overneemt. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hieronder.

De specialist in warmtepompen

De warmtepomp als vervanging van de cv

Een warmtepomp kan de klassieke cv-ketel op twee manieren vervangen: u kunt ervoor kiezen om de volledige warmtepomp te installeren of een hybride variant. Bij de hybride variant werkt de warmtepomp samen met de cv-ketel. Bij een grote pieken in het energieverbruik (bijvoorbeeld in een erg koude winter) zal de cv-ketel de warmtepomp ondersteunen. Kiest u voor een volledige warmtepomp, dan kan deze door het oppompen van lucht of (grond)water de verwarming van uw gehele woning verzorgen.

De werking van de warmtepomp ten opzichte van de cv

In vergelijking met de cv-ketel, werkt de warmtepomp toch een tikje anders. Als brandstof komt er in ieder geval geen fossiele brandstof aan te pas. Een warmtepomp maakt volledig gebruik van energie die direct of indirect in en om het huis beschikbaar is. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u ervoor kiezen om een warmtepomp op grondwater, lucht of een gecombineerde variant aan te schaffen. De werking is hetzelfde: net als bij een koelkast wordt er een vloeistof verwarmd door aardwarmte of door een ventilator. Deze vloeistof komt in beweging en zet warmte af, deze warmte wordt omgezet in energie voor de centrale verwarming. De warmtepomp werkt op elektriciteit maar kan, indien mogelijk, ook op zonnepanelen worden aangesloten.

Wat bespaart u?

Afhankelijk of u een volledige of hybride warmtepomp heeft, kunt u de CO2-uitstoot van uw woning en cv drastisch verlagen. De totale percentages variƫren en zijn per model verschillend, maar doorgaans kunt u de CO2-uitstoot van uw woning met ruim 35 tot wel 50 procent verlagen. Voor de installatie zijn wel een aantal voorwaarden. Zo moet u altijd nagaan bij uw gemeente of het verplicht is om een vergunning voor het plaatsen en aansluiten van een warmtepomp aan te vragen. Daarnaast moet u controleren of u een zwaardere elektriciteitsaansluiting nodig hebt. Het kan zijn dat de groepenkast en stroomleidingen uitgebreid moeten worden voor het toepassen van de warmtepomp.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Laat u informeren

Twijfelt u nog of weet u niet of uw huis geschikt is voor het toepassen van een duurzame (hybride) warmtepomp? Neem dan vandaag nog contact op met Van Dal Installaties. Wij voorzien u graag van advies en helpen u graag bij de zoektocht naar een energiebesparende en milieuvriendelijke woning. Tevens kunt u de installatie van uw warmtepomp of cv gerust aan ons overlaten. Bekijk de website voor de mogelijkheden.

De beste service door
Van Dal Installaties

Voor de beste service op het gebied van installaties in woningen en bedrijfspanden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd op een aantal specifieke gebieden, zoals warmtepompen en cv-installaties. Wij onderscheiden ons door perfecte kwaliteit en de beste service te leveren. Wij denken graag met u mee over een oplossing voor uw situatie en voorzien u van professioneel advies. Wij zijn onder andere actief in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland