Warmtepomp airco

Een warmtepomp is een duurzame en energievriendelijke manier om uw woning anno nu te verwarmen. Maar wist u ook dat een warmtepomp toegepast kan worden als airco? Op deze manier slaat u dus twee vliegen in één klap, waardoor u er in de winter warmpjes en in de zomer koel bij zit. Wilt u meer weten over het toepassen van de warmtepomp als airco? Lees dan hieronder verder. Wij leggen graag aan u uit hoe wij een warmtepomp installeren en hoe u deze kunt toepassen als airco in uw woning, kantoor of ander bedrijfspand.


De specialist in warmtepompen

Warmtepomp als airco toepassen

Hoe werkt dat, een warmtepomp als airco? Allereerst is de werking van een zogenoemde ‘lucht-lucht warmtepomp’ vrijwel gelijk aan dat van het koelelement van een koelkast of vriezer. In plaats van koude lucht, stroomt er bij een warmtepomp warm water langs het rooster. Andersom is ook mogelijk, waarbij vanuit warme lucht via buiten wordt opgezogen en gekoeld naar binnen wordt gevoerd. Het water in het buizensysteem koelt of verwarm dan de lucht waardoor er verwarmd of verkoeld kan worden. Dit zogenoemde splitsysteem waarbij een warmtepomp als airco wordt toegepast, rukt steeds vaker op.

Warmtepomp airco: Een relatief goedkoop en zuinig initiatief

Warmtepompen met een aircofunctie vinden dus steeds vaker hun weg in woningen, fabriekspanden en ook kantoren. Het is een populaire keuze, want het installeren van een warmtepomp als airco is een goedkope ingreep om uw woning te voorzien van koeling in de zomer en verwarming in de winter. Daarnaast vormt het een goed antwoord op het gasverbruik in woningen. Met een warmtepomp als airco of verwarming in de winter, draagt u bij aan een beter milieu. Niet langer hoeven fossielen brandstoffen uw woning te verwarmen.

Installatie zonder problemen

De installatie van een warmtepomp als airco in uw woning of ander soort pomp wordt door Van Dal Installaties snel en vakkundig gerealiseerd. Dit karwei neemt doorgaans niet langer dan een dag in beslag. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor het onderhoud en eventuele reparaties. Wij denken graag met u mee en staan bekend om onze uitgebreide service en vakkennis.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Installatie en advies

Als erkend installateur van allerlei soorten warmtebronnen (waaronder cv-ketels of vloerverwarming), weet Van Dal Installaties als geen ander hoe iedere klus zo strak mogelijk af te werken. Onze vakmensen zijn bekwaam als het gaat om de laatste ontwikkelingen en trends. Zo ook op het gebied van duurzaamheid. Wij volgen de laatste ontwikkelingen op de voet en passen dit toe in de praktijk. Meer weten over de diensten van Van Dal Installaties en benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op via het online contactformulier.

De specialist in uw regio

Op zoek naar een specialist op het gebied van installaties in de regio Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek? Dan bent u bij Van Dal Installaties aan het juiste adres. Onze specialisten komen graag bij u langs voor advies op maat. Wij verzekeren u van de beste kwaliteit en een prettige service. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland