Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp is een duurzame vervanger van de traditionele cv-ketel. Een lucht-water warmtepomp werkt door warmte uit de buitenlucht te onttrekken en af te geven aan het water in uw verwarmingsleidingen. Andersom is ook mogelijk, dan koelt uw lucht-water warmtepomp uw woning of bedrijfskantoor juist. Deze duurzame oplossing draagt bij aan een schoner milieu en is een goede vervanger van de traditionele cv-ketel die op gas gestookt wordt. Nu er in Nederland plannen zijn om het gasverbruik te verminderen, vinden dit soort groene oplossingen hun weg naar de woning. Bij Van Dal Installaties hebben we veel ervaring met het installeren van en adviseren over deze warmtepomp.

Hoe werkt een lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp is een specifiek soort warmtepomp die de warmte uit de buitenlucht onttrekt. Dit kan middels een buitenunit of kanalen die buitenlucht naar de binnenunit geleiden. Net als bij andere varianten van de warmtepomp maakt de lucht-water warmtepomp gebruik van een koudemiddel die al bij hele lagen temperaturen verdampt. Dit verdampte gas wordt middels een compressor gecomprimeerd waardoor de temperatuur van het gas toeneemt. Vervolgens wordt dit verwarmde gas door een condensor geleid waar de warmte wordt afgegeven aan het water dat door de verwarmingsleidingen stroomt. Het verwarmde water zorgt vervolgens voor een aangename kamertemperatuur. Het ondertussen afgekoelde koudemiddel gaat nu naar een expansieventiel waar het weer de ruimte krijgt om te expanderen en over te gaan in een vloeistof. Dit proces blijft zich herhalen. Wilt u uw woning juist afkoelen in de zomer? Dan wordt het proces omgekeerd.

Wanneer kies ik voor deze warmtepomp?

U zou ten onrechte misschien kunnen denken dat een lucht-water warmtepomp niet of minder effectief werkt bij een lage buitentemperatuur. Doordat het koudemiddel al bij hele lage temperaturen verdampt kan er zelfs bij lage temperaturen warmte uit de buitenlucht onttrokken worden. Een lucht-water warmtepomp werkt dus goed als het buiten koud is. Het voordeel van een lucht-water warmtepomp ten opzichte van andere varianten is dat graafwerkzaamheden niet nodig zijn. De buitenunit wordt geïnstalleerd aan de buitenzijde van het gebouw of eventueel ergens binnen, als er geen ruimte is aan de buitenzijde.

Moet u van het aardgas af of gaat u in nieuwbouw wonen waar geen gasaansluiting is? Dan is een lucht-water warmtepomp zeer geschikt om uw huis te verwarmen. De installatie vereist wel een elektrische aansluiting, dus om uw huis volledig groen te verwarmen kunt u bijvoorbeeld zonnepanelen installeren.

Hulp en advies bij het installeren

Heeft u interesse in een lucht-water warmtepomp in Diessen? Een warmtepomp installeren is een klus voor een professional. Met de kennis en ervaring die onze vakmensen door de jaren heen hebben opgedaan weten zij precies hoe ze het installeren van uw lucht-water warmtepomp moeten aanpakken. Het aanleggen van alle leidingen en het aansluiten van de warmtepomp luistert zeer nauw, gelukkig staat Van Dal Installaties bekend om de uitstekende service. Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u graag meer weten over de lucht-water warmtepomp? Neem contact op, wij helpen u graag verder.

De specialist in uw regio

Op zoek naar een specialist op het gebied van installaties in de regio Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek? Dan bent u bij Van Dal Installaties aan het juiste adres. Onze specialisten komen graag bij u langs voor advies op maat. Wij verzekeren u van de beste kwaliteit en een prettige service. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland