Kleine warmtepomp

Warmtepompen bewijzen al enige tijd een goed alternatief te zijn voor de traditionele cv-systemen. Wetgeving verbiedt het plaatsen van gasgestookte cv-ketels in nieuwe huizen vanaf 2021 en dus worden alternatieven als deze steeds populairder. Toch is een conventionele warmtepomp niet altijd de beste keuze voor uw situatie. In een kleine woning heeft u misschien geen behoefte aan een grote conventionele warmtepomp. Of u bent alleen geïnteresseerd in een aanvulling op uw huidige cv-ketel en vindt het dus zonde om een volwaardige warmtepomp aan te schaffen. Dan is de kleine warmtepomp een uitstekende optie, waar u zeker veel profijt van zult hebben. Wat een kleine warmtepomp allemaal kan leest u hieronder.

De specialist in warmtepompen

Wanneer is een kleine warmtepomp geschikt

Een kleine warmtepomp kan een goede optie zijn voor een kleinere woning. Wanneer u weinig of compactere ruimtes wilt verwarmen, is een volwaardige warmtepomp misschien geen verstandige aankoop. Het is zonde om te investeren in een grote warmtepomp die altijd maar op halve kracht functioneert. Een kleine warmtepomp is goedkoper in aanschaf en zal zeer efficiënt te werk gaan. Maar u kunt deze warmtepomp ook prima als toevoeging op een bestaand systeem gebruiken. De kleine warmtepomp genereert dan genoeg warmte voor een groot gedeelte van het jaar en in de wintermaanden krijgt deze ondersteuning van uw hoofdsysteem.

De belangrijkste voordelen

Zoals hierboven al is aangegeven, zijn de aanschafkosten van een kleine warmtepomp lager dan een gemiddelde of grote warmtepomp. Deze besparing kan voor u een groot verschil maken en het is raadzaam om dit mee te laten wegen bij het kiezen van een warmtepomp voor uw woning of kantoor. Een ander voordeel van de compact warmtepomp is de beperkte ruimte die het systeem inneemt. Een warmtepomp kan al gauw aardig wat ruimte innemen en dat is niet altijd wenselijk, zeker niet wanneer de ruimte al zo beperkt is als in bijvoorbeeld een stadswoning. Er worden zelfs warmtepompen zonder buitenunit op de markt gebracht, deze bestaan – in tegenstelling tot de gewone warmtepomp – uit een enkel onderdeel dat in uw woning geplaatst wordt. In sommige stadscentra is het plaatsen van een buitenunit op de gevel niet toegestaan, dus een model met alleen een binnenunit is dat een ideale oplossing.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Laat u informeren

Twijfelt u aan de geschiktheid van een kleine warmtepomp in uw woning? Neem dan contact op met Van Dal Installaties. Onze adviseurs voorzien u graag van advies op maat en helpen u bij het maken van een weloverwogen en juiste beslissing. U kunt de installatie van uw warmtepomp overigens ook door ons laten uitvoeren. Wij hebben veel ervaring en expertise op het gebied van cv-installaties, bekijk de website voor de mogelijkheden.

De beste service door Van Dal Installaties

Voor de beste service op het gebied van installaties in woningen en bedrijfspanden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd op een aantal specifieke gebieden, zoals warmtepompen en cv-installaties. Wij onderscheiden ons door perfecte kwaliteit en de beste service te leveren. Wij denken graag met u mee over een oplossing voor uw situatie en voorzien u van professioneel advies. Wij zijn onder andere actief in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland