Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is een milieuvriendelijke en duurzame toepassing in uw woning. De hybride warmtepomp is een tussenoplossing en een tussenstap voor als u uw woning volledig wil verduurzamen. Een warmtepomp in een hybride uitvoering maakt nog wel gebruik van de klassieke cv-ketel maar gebruikt minder gas. De CO2-uitstoot van uw woning kan al met zo’n vijfentwintig procent dalen, terwijl uw woning op de juiste temperatuur verwarmd wordt. Benieuwd hoe dit gebeurt en hoe een hybride warmtepomp werkt? U leest het hier. Bij Van Dal Installaties staan we graag voor u klaar als u uw woning wil transformeren tot een energiezuinige(re) woning.

De specialist in warmtepompen

Hoe werkt de hybride warmtepomp?

Het principe achter de hybride warmtepomp is vrij eenvoudig. Het is in feite niet veel meer dan een uitbreiding van de cv-ketel. Een warmtepomp wordt, als een soort kastje, naast de cv-ketel geïnstalleerd. In de pomp zit vloeistof, ook wel koudemiddel. Deze vloeistof neemt energie op door grondwater of de buitenlucht en staat die elders weer af. Het verdampen en condenseren van deze vloeistof wekt de energie op. De warmte die de pomp afgeeft is voldoende om doorgaans het hele huis te verwarmen. Bij kou en bij het opwarmen van het badwater moet bij een hybride warmtepomp de cv-ketel de warmtepomp wel installeren. Doordat de warmtepomp deels de taken van de cv-ketel overneemt, bespaart u ook de nodige energie. Aan de buitenkant van uw woning wordt de ventilator van de hybride warmtepomp geplaatst. De warmtepomp maakt als u de verwarming aan heeft wel wat geluid.

Hoe zit het met de isolatie?

Een hybride warmtepomp functioneert het beste bij een goed geïsoleerd huis. In geval van een slechte isolatie, moet er meer gestookt worden. De hybride warmtepomp kan dit vaak niet bijbenen, waardoor de cv-ketel op gas een groot deel van de verwarming moet overnemen om de woning voldoende warm te krijgen. Zo valt het nut van de hybride warmtepomp weg. Houd hier dus rekening mee als u een hybride warmtepomp wil aanschaffen voor in uw woning. Sowieso is het verstandig om, als u nadenkt over het verduurzamen van energie voor uw woning, ook de isolatie aan te pakken. Een goed geïsoleerde woning gebruikt minder energie voor de verwarming.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Service en montage

Heeft u interesse in het verduurzamen van uw energiegebruik? Een hybride warmtepomp kan dan een oplossing zijn. Zeker als u weet dat uw woning ook voldoende geïsoleerd is, kan de warmtepomp een toegevoegde waarde hebben. Bent u benieuwd wat het kost om een warmtepomp naast uw cv-ketel te installeren en hoe u deze het beste kunt gebruiken? Neem dan contact op met Van Dal Installaties! Wij hebben een grote ervaring op het gebied van de verduurzaming van woningen en het elektriciteitsnet en zijn specialist in het installeren of repareren van warmtepompen. Wij staan graag voor u klaar bij een installatie of met deskundig advies.

Van Dal Installaties levert maatwerk

Bent u van plan om een nieuwe installatie aan te schaffen of heeft u onze hulp of advies nodig voor problemen met of vragen over uw bestaande installatie? De specialisten van Van Dal Installaties staan voor u klaar. Wij zijn actief in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. U bent bij ons verzekerd van hoge kwaliteit maatwerk en een persoonlijke benadering. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en service.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland