Vloerverwarming verdeler

Vloerverwarming wordt de laatste jaren steeds vaker gekozen als verwarmingssysteem. De energiezuinige en ruimtebesparende verwarmingsmethode is populair bij nieuwbouw. Vloerverwarming kan ook in een bestaand huis geïnstalleerd worden, al is dat niet gemakkelijk. Bij Van Dal Installaties hebben wij veel ervaring met het installeren en onderhouden van vloerverwarmingssystemen. Wij houden ons al vele jaren bezig met alle diensten die onder het brede vakgebied van een loodgieter vallen. Zo installeren wij ook een vloerverwarming verdeler, die ervoor zorgt dat het warme water op de juiste manier verdeeld worden over de verschillende verwarmingsgroepen.

 

 

 

 

 

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele radiator. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, de vloer beslaat namelijk de gehele oppervlakte van een kamer en dus is de warmte overal voelbaar. Door de verwarming onder de vloer aan te leggen bespaart u tevens de ruimte die u normaal gesproken kwijt zou zijn aan een radiator. Vloerverwarming is ook goed voor uw portemonnee en het milieu. Het water in de vloerverwarming hoeft namelijk maar tot 50 C opgewarmd te worden, waar het water in radiatoren tot 90 C verwarmd moet worden. Om deze lagere temperatuur te bereiken is aanzienlijk minder energie nodig, zo verdient u de aanschafkosten terug in een periode van gemiddeld tien tot vijftien jaar.

Een open en gesloten vloerverwarming verdeler

Er zijn twee typen vloerverwarming verdelers die geïnstalleerd kunnen worden om het warme water door het systeem te leiden. Een open systeem is voorzien van een ingebouwde pomp voor de distributie en een thermostaat die de temperatuur van het water controleert. Wanneer het water onder de ingestelde temperatuur dreigt te raken, vult het systeem zich weer aan met warm water uit de cv-ketel. Dit warme water wordt dan gelijkmatig over de verschillende groepen verdeeld, zodat de vloerwarmte overal stabiel blijft. Het afgekoelde water wordt gebruikt om het te warme water uit de cv-installatie af te koelen tot een geschikte temperatuur, het overige water gaat terug naar de cv-ketel om opnieuw verwarmd te worden. De gesloten verdeler zonder ingebouwde pomp wordt doorgaans in combinatie met een warmtepomp gebruikt. De warmtepomp regelt dan de verwarming van het water, de verdeler zorgt enkel voor de distributie van het verwarmde water.

Installatie van vloerverwarming

Vloerverwarming wordt meestal geïnstalleerd in nieuwbouwwoningen en -kantoren. Om het systeem te installeren moet namelijk onder de vloer gewerkt worden, idealiter wordt dit dus gedaan voordat de vloer gelegd wordt. Bij de installatie van vloerverwarming moet altijd rekening gehouden worden met het materiaal van de vloer. Gietvloeren en vloertegels zijn zeer geschikt voor gebruik met vloerverwarming, laminaat en parket kunnen ook gebruikt worden. Vloerverwarming is niet geschikt voor woningen met een dikke houten vloer of vloerbedekking.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Neem contact op voor vrijblijvend advies

Heeft u interesse in de installatie van een open of gesloten vloerverwarming verdeler? Van Dal Installaties is uw specialist op het gebied van vloerverwarming. Wij kijken graag samen met u naar de beste optie voor uw situatie en voorzien u van vrijblijvend advies. Als u uw werkzaamheden laat uitvoeren door Van Dal Installaties kiest u voor vakmanschap en kwaliteit. Neem contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden.

De beste service door
Van Dal Installaties

Voor de beste service op het gebied van installaties in woningen en bedrijfspanden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd op een aantal specifieke gebieden, zoals warmtepompen en cv-installaties. Wij onderscheiden ons door perfecte kwaliteit en de beste service te leveren. Wij denken graag met u mee over een oplossing voor uw situatie en voorzien u van professioneel advies. Wij zijn onder andere actief in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland