Vloerverwarming houten vloer

In veel gevallen is het mogelijk om een houten vloer van vloerverwarming te voorzien. Toch is het niet altijd ideaal om vloerverwarming en een houten vloer te combineren. Dit is vooral afhankelijk van de gebruikte legtechniek en de dikte van het hout. De populariteit van vloerverwarming neemt al jaren toe en het is dan ook meer dan begrijpelijk dat ook huiseigenaren met houten vloeren interesse krijgen in deze verwarmingsmethode. Vaak wordt ten onrechte aangenomen dat een houten vloer en vloerverwarming niet samengaan. Bij Van Dal Installaties in Diessen weten we wel beter, onze vakkundige medewerkers weten aan welke eisen uw vloer moet voldoen om geschikt te zijn voor gebruik in combinatie met vloerverwarming.

 

 

 

Houten vloer verwarmen

Een houten vloer verwarmen is dus mogelijk, maar niet altijd ideaal. Dit heeft te maken met de isolerende eigenschappen die inherent zijn aan houten vloeren en de invloed die warmte heeft op de staat van het hout. Bij hoge temperatuurverschillen kan massief hout uitzetten of krimpen, waardoor het hout kan scheuren of kromtrekken. Dit is uiteraard niet bevorderlijk voor de conditie van het hout. Door de vloerverwarming een constante temperatuur aan te laten houden voorkomt u dat uw houten vloer aan grote temperatuurverschillen wordt blootgesteld. Stoken via een vloerverwarming met houten vloer is dus niet aan te raden. Hoe dunner het hout is, des te effectiever de vloerverwarming zal zijn. Daarnaast is het ook van belang dat er geen ruimte tussen de vloerverwarming en houten vloer ontstaat, want hierdoor blijft de warmte onder de vloer hangen.

Vloerverwarming voordelen

Vloerverwarming heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingsmethodes. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de kamer. Hierdoor worden hotspots of koude zones in uw kamer voorkomen. Een vloerverwarming wordt onzichtbaar onder uw vloer verwerkt, in tegenstelling tot de niet stijlvolle radiatoren die anders tegen de muur komen te staan. Het water in de leiding van uw vloerverwarming hoeft bovendien maar tot 50° C opgewarmd te worden, waar het water in radiatoren tot 90° C verwarmd moet worden. Dit levert u een kostenbesparing op waarmee u in gemiddeld tien tot vijftien jaar de aanschafkosten van uw vloerverwarming heeft terugverdiend.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u interesse in de aanleg van vloerverwarming onder uw houten vloer in Diessen? Bij Van Dal Installaties kunnen wij deze werkzaamheden voor u uitvoeren. Met onze vakkundige werknemers en de speciale machines en gereedschappen die wij gebruiken, garanderen wij een professioneel resultaat waar u nog lang van kunt genieten. Ook voor het onderhouden van uw nieuwe vloerverwarming kunt u bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact op, wij helpen u graag verder.

De specialist in uw regio

Op zoek naar een specialist op het gebied van installaties in de regio Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek? Dan bent u bij Van Dal Installaties aan het juiste adres. Onze specialisten komen graag bij u langs voor advies op maat. Wij verzekeren u van de beste kwaliteit en een prettige service. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland