Pompschakelaar vloerverwarming

Maakt u gebruik van een ouder vloerverwarmingssysteem? Dan is het u misschien wel opgevallen dat de vloerverwarmingspomp 24/7 aanstaat. Zelfs tijdens de warme zomermaanden als u eigenlijk helemaal geen behoefte heeft aan verwarmingen. Gelukkig biedt de pompschakelaar voor vloerverwarming van Van Dal Installaties uitkomst. Met meer dan vijftig jaar ervaring op het gebied van loodgieterswerk hebben wij de kennis en kunde in huis om u te helpen bij het verbeteren van de systemen in uw huis. Een pompschakelaar voor vloerverwarming zorgt ervoor dat de pomp wordt uitgeschakeld wanneer het water in de leidingen een ingestelde temperatuur bereikt heeft. Hoe dat precies in zijn werking gaat en hoe wij u hierbij kunnen helpen, leest u hier.

 

 

Bespaar met pompschakelaar vloerverwarming

Met een pompschakelaar voor vloerverwarming bespaart u vooral veel geld. De kosten van uw pomp kunnen al snel oplopen naar ruim honderd euro op jaarbasis. Met een pompschakelaar voor vloerverwarming wordt de draaitijd van de pomp gehalveerd, waardoor ook de energierekening flink omlaag gaat. Binnen twee jaar heeft u de pompschakelaar al terugverdiend door de zuinige werking van uw vloerverwarmingspomp. Een pompschakelaar voor vloerverwarming zorgt ervoor dat de pomp wordt uitgeschakeld als er geen verwarmd water door de leidingen stroomt. Bij de goedkopere modellen staat de temperatuur vast. De fabrikant gebruikt bijvoorbeeld 28ยบ C als de grens om de pomp in of uit te schakelen. Wij adviseren altijd om een pompschakelaar voor vloerverwarming te kiezen waarbij u de in- en uitschakeltemperatuur zelf kunt instellen.

Verschil tussen een moderne en ouderwetse pomp

De moderne pompen, die wij bij Van Dal Installaties ook gebruiken, zijn voorzien van technologie die ervoor zorgt dat de pomp zichzelf uitschakelt of op een lager toerental gaat werken als er geen warm water door de leidingen stroomt. Een pompschakelaar voegt niets toe aan een modern systeem, de winst is te behalen bij oudere systemen. Omdat de pomp 24/7 blijft werken, lopen de energiekosten behoorlijk op. Een pompschakelaar voor vloerverwarming snijdt de stroomtoevoer af als er geen warm water door de leiding stroomt. Het installeren van een pompschakelaar is zeer eenvoudig. De stekker van de pomp steekt u in het ingebouwde stopcontact van de pompschakelaar voor vloerverwarming en de pompschakelaar zelf steekt u in het stopcontact. Aan dit apparaat hangt een kabel van doorgaans een paar meter lang waarmee u een clipje aan de leiding van de vloerverwarming kunt bevestigen.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Meer weten? Neem contact op

Een pompschakelaar voor vloerverwarming is dus een heel eenvoudig, maar wel zeer effectief apparaat. Luxe uitvoeringen zorgen ervoor dat de pomp iedere 24 uur minimaal een keer geactiveerd wordt om kalkaanslag in de leidingen te voorkomen. Wij raden u aan om een pompschakelaar voor vloerverwarming aan te schaffen die over deze functie beschikt, om uw systemen te beschermen tegen kalkschade. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een pompschakelaar? Neem contact met ons op, we horen graag van u!

De beste service door Van Dal Installaties

Voor de beste service op het gebied van installaties in woningen en bedrijfspanden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd op een aantal specifieke gebieden, zoals warmtepompen en cv-installaties. Wij onderscheiden ons door perfecte kwaliteit en de beste service te leveren. Wij denken graag met u mee over een oplossing voor uw situatie en voorzien u van professioneel advies. Wij zijn onder andere actief in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland