Pelletketel warm water

Kan een pelletketel voor warm water zorgen? Een pelletketel maakt gebruik van pellets, dit zijn hele kleine houtkorrels die onder hoge druk samen zijn geperst. Dit geeft pellets een hele hoge verbrandingswaarde, wat de pelletketel een duurzaam systeem maakt om in een cv-installatie te installeren. Deze pelletketel zorgt ook voor warm water, als de ketel op een tapwater pompgroep wordt aangesloten. Zo verwarmt u niet alleen uw huis op duurzame wijze, maar wordt ook uw water op een milieuvriendelijke en bewuste manier van warmte voorzien.

 

 

 

 

 

 

Een pelletketel om warm water te gebruiken

Een pelletketel is zo duurzaam door de gebruikte brandstof. U kunt zo het huis verwarmen via de radiatoren en zorgt bovendien ook voor warm water. Het grote voordeel voor u, naast de lagere kosten, is dat alle verwarming door een enkel systeem geregeld wordt. Om uw pelletketel voor warm water te laten zorgen, zult u het systeem wel uit moeten breiden met een tapwater pompgroep die hier geschikt voor is. Dit apparaat zorgt ervoor dat de warmte die wordt opgewekt met de pelletketel gebruikt kan worden om ook het water te verwarmen.

Hoe werkt een pelletketel?

De pellets die gebruikt worden laten nauwelijks resten achter. Hierdoor is een pelletketel makkelijk schoon te houden. De aslade hoeft dan ook niet vaak geleegd te worden. U zult de pelletketel wel op regelmatige basis moeten bijvullen. In de wintermaanden zal dit ongeveer op een keer per week neerkomen. Tijdens de zomer is eens in de vier weken genoeg om uw pelletketel te laten functioneren. De pellets worden in een reservoir bijgevuld, het systeem zorgt zelf voor de juiste toevoer naar de verbrandingskamer, evenals de juiste dosis zuurstof die door de computer in de pelletketel berekend wordt. Een pelletketel geeft ook geen rook tijdens het branden, al kan een pluim rook gezien worden bij het starten. Dit is voornamelijk condens en geen houtrook.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Laat uw pelletketel installeren

Heeft u interesse in een pelletketel om uw woning of bedrijfspand te verwarmen? U kunt uw pelletketel laten installeren door Van Dal Installaties. Wij hebben veel ervaring met het installeren en onderhouden van verschillende cv-systemen. Heeft u vragen over onze diensten of algemene vragen over verwarmingssystemen? Neem contact met ons op, wij nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden. Wij kunnen u ook adviseren over de verschillende systemen en helpen u bij het kiezen van de een cv-installatie die bij uw situatie past.

Advies op maat

Iedere situatie is anders, dat begrijpen we bij Van Dal Installaties maar al te goed. Daarom komen onze specialisten graag bij u langs om de situatie ter plaatse te analyseren. We denken met u mee over een passende oplossing voor uw woning of bedrijfspand. Voor advies op maat kunt u altijd bij ons terecht. Van Dal is lokaal actief in de regio Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. We horen graag van u!
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland