Pelletketel cv

Er zijn veel duurzame alternatieven om uw woning of bedrijfspand te verwarmen. Een van deze milieuvriendelijke systemen is een pelletketel. Deze kachel gebruikt pellets als brandstof, dit zijn hele kleine houtkorrels die onder hoge druk geperst zijn en hierdoor een hoge verbrandingswaarde hebben. Bij Van Dal Installaties zijn wij gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van cv-voorzieningen. Wij houden ons dan ook bezig met duurzame alternatieven voor de centrale verwarming en zijn we actief met pelletketels.Kan een pelletketel als cv functioneren?

Ja, een pelletketel kan zeker als cv functioneren. Een pelletketel kan op meerdere manieren in een cv-systeem geïntegreerd worden. U kunt deze namelijk als bijverwarming laten toevoegen aan uw huidige cv-systeem, om kosten te besparen tijdens de minder koude maanden. Maar een pelletketel kan ook de taak van de traditionele cv-ketel overnemen. Een pelletketel moederhaard heeft een dubbelfunctie. Dit systeem staat in de woonkamer en doet tegelijkertijd dienst als traditionele open haard en centrale verwarming. Maar de pelletketel kan ook als volledig afgesloten en geïsoleerde variant geïnstalleerd worden. Deze wordt dan niet in de woonkamer geplaatst, maar in een garage of bijkeuken. De ketel geeft hier geen warmte af aan de directe omgeving, maar gebruikt dit volledig voor de verwarming van het cv-systeem en tapwater. Een pelletketel verbruikt in een woning voor vier personen met een gemiddelde isolatie en een doorsnee winter ongeveer 1500kg in een jaar.

Wat zijn de voordelen?

Pelletketels zijn 100% milieuvriendelijk en een ecologisch verantwoorde keuze. De pellets die verbrand worden, zijn geperst uit hout en hier wordt niets aan toegevoegd. Een pelletketel heeft bovendien geen schoorsteen nodig om te kunnen functioneren, wat de installatie vereenvoudigd. Ook werken pelletketels met silo’s die genoeg pellets voor dertig uur stoken kunnen opslaan. Een pelletketel kan tot 50% aan energiekosten besparen ten opzichte van een gasketel. De kachel verdient zichzelf binnen een aantal jaar terug en zorgt voor een bewuster energieverbruik, omdat deze volledig programmeerbaar is via een computer of zelfs een smartphone.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Wij voorzien u graag van advies

Bent u van plan om een pelletketel voor uw centrale verwarming aan te schaffen? Bij Van Dal Installaties hebben wij veel ervaring met het installeren van deze systemen. Wij staan voor u klaar met professionele adviezen. Het aanschaffen en installeren van een pelletketel vraagt om maatwerkadvies. Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

De beste service door Van Dal Installaties

Voor de beste service op het gebied van installaties in woningen en bedrijfspanden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd op een aantal specifieke gebieden, zoals warmtepompen en cv-installaties. Wij onderscheiden ons door perfecte kwaliteit en de beste service te leveren. Wij denken graag met u mee over een oplossing voor uw situatie en voorzien u van professioneel advies. Wij zijn onder andere actief in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland