Pelletketel centrale vloerverwarming

De pelletketel is een duurzaam alternatief om uw woning of bedrijfspand te verwarmen. De pelletketel maakt gebruik van pellets als brandstof. Deze pellets zijn hele kleine houtkorrels die onder hoge druk geperst zijn. Dit geeft pellets een hoge verbrandingswaarde, wat de pelletketel een zeer efficiƫnte verwarmingsinstallatie maakt. Van Dal Installaties is gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van cv-voorzieningen. Wij installeren ook een pelletketel en centrale vloerverwarming om op een duurzame manier een gebouw via de vloeren te kunnen verwarmen. Bent u benieuwd naar de voordelen van deze combinatie en uw mogelijkheden? U leest hieronder meer over onze service.

 

 

 

 

Voordelen van pelletketel met centrale vloerverwarming

Een pelletketel is in staat om uw woning of bedrijfspand op een duurzame manier te verwarmen. Heeft u al een vloerverwarmingssysteem in uw vloer liggen? Dan kan een pelletketel hier eenvoudig op aangesloten worden. De temperatuur van het water in de vloerverwarming is een stuk lager dan de temperatuur in de radiatoren. Dit maakt een vloerverwarming veel zuiniger dan systeem met traditionele radiatoren. Een goede isolatie is wel cruciaal om een goede werking van de vloerverwarming te kunnen garanderen. Loopt u vaak op blote voeten of sokken door uw woning? Dan geeft vloerverwarming een aangenaam gevoel dat niet bereikt kan worden met een radiator.

Waar moet ik op letten?

Een pelletketel maakt gebruik van een pelletsilo, waarin een voorraad met pellets wordt bewaard. De pelletketel zorgt voor een automatische aanvoer van pellets vanuit de pelletsilo. Dit reservoir moet in de wintermaanden ongeveer een keer per week bijgevuld worden en in de zomermaanden is dit eens in de vier weken. De aslade legen is een stuk minder vaak nodig. Bij sommige modellen is eens per jaar genoeg. De hoge verbrandingswaarde van de pellets zorgt dat er bijna niets van de brandstof overblijft. Let er wel op dat een pelletketel met centrale vloerverwarming meer tijd nodig heeft om de kamer op temperatuur te brengen dan een systeem met radiatoren. Er wordt normaliter dan ook geen nachtverlaging toegepast, waardoor er geen kritische opwarm- of afkoelfase is. Hierdoor bespaart u in de praktijk energie en dus onnodige kosten.

Interesse?
Neem contact op

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Van Dal Installaties voorziet u van advies

Bent u van plan een pelletketel met centrale vloerverwarming in uw woning of bedrijfspand te laten installeren? Van Dal Installaties heeft veel ervaring met het installeren van deze systemen. U kunt bij ons terecht voor professionele adviezen op maat. Voor vragen over onze dienstverlening en de installatie van uw cv-installatie kunt u contact met ons opnemen.

De specialist in uw regio

Op zoek naar een specialist op het gebied van installaties in de regio Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek? Dan bent u bij Van Dal Installaties aan het juiste adres. Onze specialisten komen graag bij u langs voor advies op maat. Wij verzekeren u van de beste kwaliteit en een prettige service. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland